3. týden na cestě

Třetí týden si užíváme pohody na cestách. Momentálně zdravíme z Asturie na severu Španělska, kde obrážíme nádherné, divoké pláže. Asturii se přezdívá mlékárna Španělska – všude se tady pasou krávy. Když projíždíme vesničkami, potkáváme všude domečky na kůlech, což jsou jejich tradiční spižírny (hórreos), aby úrodu ochránili před hlodavci. 

V pondělí nám začala škola, ale zatím jedeme zlehka. Dokoupili jsme dětem a mně neopreny, páč atlantik už je celkem ledový… Děti zkouší na svém pěňáčkovi chytat 1. pěnu a postavit se (o to se vlastně snažíme i já s Honzou :).

Navštívili jsme Bufones de Llanes, což je přírodní jev, kdy se díky erozy udělají v útesech u břehu komíny a těmi se proráží vlny ven. Celé to vypadá, jako gejzíry tryskající ze země a je to vskutku velkolepé. Připadalo nám to, jako kdyby ve skále spal obrovský drak, který chrápe. Nebyli jsme tam při velkých vlnách, takže jsme viděli měnší výstřik než je na videu níže… (video jsem s dovolením ukradla, protože to lépe zaznamenané nemáme)

Máme za sebou první zastávku v jednom moc příjemném surf housu Salty Lobos. Ten vlastní češi a mají tam útulný dům s parádní zahradou, kde jsme se napíchli na elektriku, využili sprchy a hlavně poprvé na cestě VYPRALI 🙂 Naplnili jsme 2 plné pračky, sušička to moc nedosušila, tak to Honza rozvěsil po obytce 🙂 

http://saltylobos.com      SALTY LOBOS 

Měla jsem strach, že velkou spotřebu oblečení bude mít Rebeka, ale ta naštěstí kadí přímo do plínky a nic ji ven nevyteče 🙂 … Věcí ani nestihne unosit.

Tak svištíme dál. Ještě pár dní v Asturii a pak už na nás čeká Galicie a hlavně Santiago de Compostela a Fisterra (konec světa :).

VÍCE INFORMACÍ A FOTEK NAJDETE ZDE

                             https://kubiccinacestach.cz/?page_id=527

Pokud si rozkliknete Jih Evropy – rozbalí se vám Španělsko – to je rozdělené do jednotlivých provincií (Cantabie – Asturia – Galicie) a tam jsou popsaná jednotlivá místa, která jsme navštívili 🙂

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *